blank
blank
ETUSIVU KENNEL KOIRAT PENNUT ROTUINFO BLOGI KUVIA   LINKIT IN ENGLISH
blank blank blank blank
blank

Pentumme kasvatetaan ensihetkestä lähtien tavallisessa kotiympäristössä perheenjäseniksi. He ovat siis tottuneet kodin tavallisiin ääniin, käsittelyyn ja ennen kaikkea ihmisten ja toisten koirien seuraan. Prankster's pennut myydään hyviin ja vastuuntuntoisiin koteihin perheenjäseniksi ja harrastuskavereiksi. Periaate on, että pennut myydään ainoastaan pysyviin koteihin. Uuden perheen on ostohetkellä ymmärrettävä, että niin henkinen, fyysinen kuin taloudellinenkin sitoumus koiraan ja sen päivittäiseen hoitoon kestää koko sen eliniän (jopa 18 vuotta). Niin ihanaa kun koiran omistaminen onkin, ei yhteiselo ole aina ongelmatonta. Harvoin koira toimii ja käyttäytyy kuten me toivoisimme. Koiran kanssa pitää tehdä pitkäjänteisesti töitä, jotta siitä kasvaa miellyttävä ja yhteiskuntakelpoinen yksilö. Teemme kuitenkin kaikkemme, että kennelistä lähtiessään pennuillamme olisi mahdollisimman hyvät eväät onnellista elämää varten!

Mielestämme cairnterrierin pentu soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheisiin, kunhan perheen vanhemmat ottavat päävastuun koiran hoidosta ja koulutuksesta. Lapsille opetetaan alusta alkaen miten pentua käsitellään ja ettei koira ole lelu. Cairnterrierin pentu on ihastuttava, iloinen vesseli, rakastava ja valloittava pikkukaveri, mutta tyypillisesti myös erittäin vilkas, utelias, helposti villiintyvä, mielellään hampaitaan kaikkeen käyttävä (niin tavaroihin kuin ihmisiinkin), jaloissa pyörivä ja omasta erinomaisuudestaan ja kyvykkyydestään varma pikkuotus. Siksi emme yleensä myy pentujamme perheisiin, joilla on alle 4-vuotiaita lapsia. Tapaturmien ja yhteentörmäysten riski kun on aina olemassa. Pienen terrierin kasvattaminen mukavaksi perheenjäseneksi vaatii aikaa ja paneutumista, mikä ei pienten lasten perheiden arjessa ole aina itsestäänselvyys.

Useilla pennunostajilla on toiveita tulevan pennun suhteen ja kuulemme niistä mielellämme. Periaatteenamme kuitenkin on melko pitkälle päättää , mikä pentu menee millekin perheelle. Tässä tavoitteenamme on ainoastaan varmistaa, että oikea pentu ja perhe löytävät toisensa, jolloin tulevalle yhteiselämälle on parhaat mahdolliset lähtökohdat. Väritoiveet ovat hankalimmin toteutettavissa. Henkilökohtaiset mieltymykset sallittakoot, mutta uskallan vakuuttaa, että ajan kuluessa koiran väri ei ole enää tärkeä. Suuremman arvon saa koiran persoona ja se ilo ja kiintymys jota karvainen kaveri elämäämme tuo. Jos kaikki muu toivelistassa täsmää, niin väri on mielestäni ominaisuus josta on järkevä tinkiä. Cairnterrieri on minkä värisenä tahansa maailman paras pikku kaveri!

Kaikki koiran kauppaa, sijoittamista ja omistamista koskevat sopimukset tehdään aina kun se on mahdollista Suomen Kennelliiton lomakkeilla. Tällä turvataan niin kasvattajan kuin koiran uuden omistajankin oikeudet ja se palvelee siten molempien etuja. Prankster's pennuilla on takuu, joka turvaa osittain "sijoituksenne", jos koira myöhemmin todetaan perinnöllisesti sairaaksi tai vialliseksi.

Prankster's pennut luovutetaan rekisteröityinä, madotettuina, tunnistusmerkittyinä ja eläinlääkärin tarkastamina. Testaamme kaikki pentumme lokakuusta 2009 lähtien sappihappotestein maksashuntin (perinnöllinen sairaus cairnterriereillä) mahdollisuuden poissulkemiseksi.  Pennun mukana saatte tuhdin tietopaketin rodusta ja sen hoidosta sekä pienen "startti-pakkauksen". Kasvattaja liittää teidät myös niin halutessanne Cairnterrierikerho ry:n jäseneksi maksamalla ensimmäisen vuoden jäsenmaksunne. Jäsenyyden myötä kotiinne ilmestyy neljä kertaa vuodessa CAIRN-lehti, josta löytyy hyödyllistä ja hauskaa luettavaa.
Pennun täytettyä 4-5 kuukautta voitte tuoda hänet ilmaiseen pentutrimmaukseen. Samalla on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia ja mahdollisesti tavata myös pentuesisaruksia perheineen. Trimmaan kasvattejani myös jatkossa edulliseen hintaan ja näyttelytrimmit teen ilmaiseksi. Toivomme muutenkin, että meiltä pennun hankkineet pitäisivät jatkossakin yhteyttä. Kasvattajana olen valmis tarjoamaan apuni ja tukeni kaikissa yhteiselämänne vaiheissa. Mikäli haluat tietää enemmän, älä epäröi ottaa yhteyttä.

blank
Web Desing FaunArt 2010 - Palvelun toteutus Trival Oy