blank
blank
ETUSIVU KENNEL KOIRAT PENNUT ROTUINFO BLOGI KUVIA   LINKIT IN ENGLISH
blank blank blank blank
blankKaikki jalostuskoiramme elävät kanssamme rakastettuina perheenjäseninä. Meille on erittäin tärkeää, että jokainen tulee huomioiduksi yksilöllisesti ja saa varmasti sen ajan huomion, jonka nämä rakastettavat karvakuonot ansaitsevatkin. Siksi meillä on kotona kerrallaan vain 1-3 koiraa. Kasvatustyön edellytyksenä on aktiivisessa jalostuskäytössä olevien koirien pitäminen ja erityisesti ns. avainkoirat jäävät yleensä kasvattajalle kotiin. Varsinkin narttujen kohdalla jalostusura loppuu kuitenkin viimeistään 7 vuoden iässä, usein jo pari vuotta aiemmin.

Niin mielellämme kuin prinsessamme pitäisimmekin, aktiivisella kasvatustyöllä periaatteidemme mukaisesti on hintansa. Meillä ei ole mahdollisuutta pitää, kuin yhtä ns. "lemmikkikoiraa" kotona kerrallaan. Silloin tällöin käy myös niin, ettei kotiin jääneestä lupaavasta pennusta kasvakaan odotustemme mukaista tai lauman koirat eivät yrityksistä huolimatta tule toimeen keskenään. Näissä tapauksissa uuden kodin etsiminen on yleensä järkevin vaihtoehto. Autamme myös kasvattiemme perheitä uuden kodin löytämisessä, mikäli heidän elämäntilanteensa muuttuu äkillisesti ja ennakoimatta niin, ettei koiranpito ole mahdollista.

Cairnterrieri on rotuna erittäin sopeutumiskykyinen ja utelias. Uudelleen kotiuttaminen sujuukin yleensä melko kivuttomasti, kunhan uusilla omistajilla on aikaa ja halua touhuta koiran kanssa ja huolehtia sen tarpeista. Aikuisella koiralla on historiansa ja usein myös piintyneitä tapoja ja rutiineita. Sopeutuminen uuteen tilanteeseen vaatii siis aikaa molemmin puolin. Toisaalta täysi-ikäisellä koiralla on usein myös paljon opittuja taitoja, elämänkokemusta ja pentuiän kohelluksetkin ovat jääneet jo historiaan. Aikuisen koiran ottaminen voi olla siis hyvä vaihtoehto, jos pentuvaiheen vaativuus mietityttää.

Raha on aikuista koiraa kotiuttaessa harvoin kriittinen tekijä - paljon tärkeämpää on löytää koiralle paras mahdollinen koti, jossa rakkaan kumppanin kelpaa viettää loppuelämänsä. Uuden omistajan on kuitenkin ymmärrettävä, että koiran ottaminen merkitsee myös taloudellista sitoutumista. Etsimme koirillemme aina sitoutuneita loppuelämän koteja, joilla on aitoa halua ja aikaa touhuta koiran kanssa niin hyvinä kuin pahoinakin päivinä. Cairnterrieri on pitkäikäinen rotu, joten parhaimillaan edessänne on monta upeaa, yhteistä vuotta.


blank
Web Desing FaunArt 2010 - Palvelun toteutus Trival Oy