blank
blank
ETUSIVU KENNEL KOIRAT PENNUT ROTUINFO BLOGI KUVIA   LINKIT IN ENGLISH
blank blank blank blank
blank
Kennel Prankster's sijaitsee Itä-Uudellamaalla, Pukkilassa. Perheeseemme kuuluu itseni ja avomieheni lisäksi koiramme. Ne ovat meille ennen kaikkea perheenjäseniä, mutta myös tärkeä osa kasvatustyötäni. Koiramme asuvat ja elävät kanssamme täysivaltaisina perheenjäseninä ja sulostuttavat elämäämme lukuisilla tempauksillaan. Näiden lisäksi omistuksessamme on joitakin sijoitusnarttuja ja muutama lupaava sijoitusuros.
Pieni kotikennelimme on perustettu 1998 kennelnimen saamisen myötä. Ensimmäinen pentueemme syntyi keväällä 2000 ja tähän mennessä maailmaan  on syntynyt 108 Prankster's-pentua.

Kasvatan kotioloissa, korkeintaan 1-4 pentuetta vuodessa ja enintään 2-4 pentuetta yhdestä nartusta, joten kasvatustyömme tulee jatkossakin olemaan pienimuotoista. Tavoitteena ei ole siis määrä vaan laatu. Pyrkimyksenäni on kasvattaa terveitä, terveesti liikkuvia, hyväluonteisia ja rotutyypillisiä cairnterrierejä. Kaikkien jalostukseen käyttämieni narttujen silmät ja polvet on tutkittu ja todettu terveiksi. Myös urosvalinnoissani suosin tutkittuja koiria.  Minulle kasvattaminen on ennen kaikkea iloinen asia ja luonnollinen jatke rakkaudelleni rotua kohtaan. Suhtaudun asiaan kuitenkin sen vaatimalla vakavuudella ja pyrin noudattamaan kasvatustyössäni tiettyjä periaatteita:

REHELLISYYS JA AVOIMUUS - pennunostajia, rotujärjestöä, muita kasvattajia ja ennen kaikkea itseäni ja rotua kohtaan. En halua salailla tai piilotella mitään tiedossani olevaa tai koiriini liittyvää, oli se sitten hyvää tai ei. Kasvatustyöni tulokset niin hyvässä kuin pahassakin ovat julkista tietoa ja luettavissa kotisivillani (aikasemmat pentueet).  Perustan jalostusvalintani faktoihin ja pyrin selvittämään ja opiskelemaan rotua ja kasvattamista niin paljon kuin mahdollista. Uskon kasvattajien väliseen rakentavaan yhteistyöhön ja siihen, että asioita voidaan tarkastella monelta näkökulmilta. Yhdessä olemme viisaampia.

VASTUU - Kasvattamiseen liittyy aina vastuu. Kasvattajana olen vastuussa rodun hyvinvoinnista eli teen jalostusvalintani, en vain omien kasvattieni, vaan koko rodun tulevaisuutta ja hyvinvointia ajatellen. Minulla on vastuu myös pennunostajiani kohtaan; vastuu siitä, että he saavat perheenjäsenekseen terveen ja iloisen cairnin, jonka seurasta he voivat nauttia useita vuosia. Minulla on vastuu myös kasvattejani kohtaan; huolehdin siitä, että kaikki kasvattini pääsevät hyviin ja rakastaviin koteihin, jossa he voivat elää täysipainoista cairnin elämää. Kannan vastuuni myös silloin kun kaikki ei sujukaan niin kuin piti. Minun on huolehdittava myös siitä, että omat koirani pysyvät terveinä, ovat hyvässä kunnossa ja voivat elää pitkän ja onnellisen elämän, eivätkä aiheuta häiriötä kenellekään.

KRIITTISYYS - Kaiken jalostuksen tavoitteena tulisi olla rodun parantaminen ja samalla säilyttäminen rotumääritelmän mukaisena. Pyrin siis kriittisyyteen omia koiriani, kasvattejani ja jalostusvalintojani kohtaan. Tuottaako kasvatustyöni hedelmää? Olenko onnistunut valinnoillani kasvattamaan "parempia koiria". Tämä edellyttää jatkuvaa arviointia ja peilaamista rotumääritelmään ja tavoitteisiini. Se edellyttää myös omien koirien ja kasvattien rehellistä arviointia ja riman pitämistä tarpeeksi korkealla.

SAATAVILLA OLO - Mielestäni yksi kasvattajan tärkeimmistä ja antoisimmista tehtävistä on olla kasvattiensa perheiden tukena ja apuna arjen iloissa ja suruissa. Yksikään kysymys ei ole turha ja ansaitsee saada vastauksen. Pyrin kasvattajana siihen, etteivät pennunostajani epäröisi tai pelkäisi lähestyä ongelmineen minua. Uskon, että asiat voidaan ratkaista järkevällä ja aikuismaisella tavalla.. Itse koen yhteydenpidon kasvattieni perheisiin erittäin tärkeäksi ja antoisaksi asiaksi ja toivon sitä kaikilta pennunostajiltani. Tahdon tietää millaista kasvattieni ja heidän perheidensä välinen yhteiselo on, ovatko uudet omistajat uuteen perheenjäseneensä tyytyväisiä ja totta kai haluan tietää millainen cairnterrieri luotani lähteneestä pennusta kasvaa.

KASVATTAJA ON :
* Cairnterrierikerho ry:n hallituksen jäsen ja jalostustoimikunnan pj
* Suomen Kennelliiton jäsen
* Salpausselän Koirankasvattajien jäsen
* The Cairn Terrier Clubin jäsen
* Midland Cairn Terrier Clubin jäsen
* Suorittanut kasvattajan perus- ja jatkokurssin
* Suorittanut jalostusneuvojan perus- ja jatkokurssin
blank
Web Desing FaunArt 2010 - Palvelun toteutus Trival Oy