blank
blank
ETUSIVU KENNEL KOIRAT PENNUT ROTUINFO BLOGI KUVIA   LINKIT IN ENGLISH
blank blank blank blank
blank

Jotta kasvattaja voisi edetä kasvatustyössään, on jalostusmateriaalia oltava käsissä riittävästi. Harvalla kasvattajalla on kuitenkaan mahdollisuuksia pitää kaikkia jalostuskoiriaan kotona ajan ja tilan puutteen vuoksi. Sijoittaminen antaa tähän mahdollisuuden rajoitetun ajan puitteissa. Etsimme alati hyviä sijoituskoteja lupaaville uros- ja narttupennuille. Jos olet kiinnostunut sijoituskoirasta, ota yhteyttä.
Meille sijoittaminen merkitsee käytännössä sitä, että koira asuu ja elää normaalielämää sijoitusperheen luona. Sijoitusperhe huolehtii ja vastaa koiran peruskoulutuksesta ja perusterveydenhoidosta, oikeasta ruokinnasta ja riittävästä liikunnasta kasvattajan ohjeiden mukaisesti. Kasvattaja puolestaan vastaa kaikista näyttely- ja kasvatustoimintaan liittyvistä kuluista ja toimenpiteistä ja on sijoitusperheen apuna ja tukena. Sijoittamisessa sijoitusperheellä on koiraan hallintaoikeus omistus-, näytteilleasettamis- ja jalostusoikeuden säilyessä kasvattajalla. Kasvattajan oikeudet koiraan ovat kuitenkin väliaikaisia ja ne siirtyvät kokonaisuudessaan sijoituskodille sen jälkeen kun narttu on tehnyt 1-2 pentuetta kasvattajalle (pääsääntöisesti yhden pentueen jälkeen, kaksi pentuetta siinä tapauksessa, jos ensimmäinen pentue menehtyy tms). Vaikkei pentuja koskaan tulisikaan, koira siirtyy kokonaisuudessaan sijoitusperheen omistukseen viimeistään koiran täyttäessä 4-vuotta. Synnytys ja pentujen kasvatus tapahtuu kasvattajan luona. Urosta sijoitettaessa sovitaan tietystä pentuemäärästä, jonka kasvattaja saa ottaa uroksesta haluamilleen nartuille tiettyyn ikään mennessä.

Teemme sijoittamisesta aina Suomen Kennelliiton sijoitusopimuksen, johon kirjataan hyvin tarkkaan kummankin osapuolen oikeudet ja velvollisuudet. Pääsääntönä on, etteivät sijoitusehdot saa muodostua kummallekaan osapuolelle kohtuuttomiksi. Sijoitusperhe maksaa kasvattajalle sopimuksen teon yhteydessä pennusta takuurahan, joka on noin puolet pennun normaalista kauppahinnasta. Takuuraha palautuu sijoitusperheelle sen jälkeen, kun kasvattaja on saanut nartusta sovitun pentueen. Mikäli sijoituskoirassa ilmenee ennen suunniteltua pentuetta jokin sellainen vika, ettei kasvattaja voi / halua käyttää koiraa jalostuksessa, siirtyy koira perheen omistukseen takuurahaa vastaan, mikäli he niin toivovat.

Onnistunut sijoittaminen edellyttää molemminpuolista luottamusta, sitoutumista yhdessä sovittuihin pelisääntöihin sekä joustamista. Kun kumpikin osapuoli huolehtii osastaan reilun pelin ja hyvän yhteistyön hengessä voivat kaikki varmasti olla tyytyväisiä. Kasvattaja voi olla tyytyväinen, koska sijoituskoira on kokonaisvaltaisesti hyvässä kunnossa, ja sijoituskoti voi iloita ihanasta uudesta perheenjäsenestään ja kasvattajan avusta sekä tuesta kaikissa koiran elämään liittyvissä kysymyksissä.

blank
Web Desing FaunArt 2010 - Palvelun toteutus Trival Oy